Wed03202019

Last updateWed, 06 Mar 2019 5pm

Back You are here: Home News & Events Majlis Watikah Perlantikan Penjawat 2018 Dan Penyerahan Tugas 2017

News & Events

Majlis Watikah Perlantikan Penjawat 2018 Dan Penyerahan Tugas 2017

serah tugas dan penjawat 2018

IBS ONLINE: 3 Januari 2018 (Rabu) - Pusat Pengajian Perniagaan Islam (IBS) UUM COB telah mengadakan Majlis Watikah Pelantikan dan Majlis Penyerahan Tugas kepada Penjawat Baru IBS 2018 yang telah berlangsung di Bilik Mesyuarat Eksekutif II, IBS.

Penjawat-penjawat baharu yang menerima watikah pelantikan 2018 adalah Dr Mohd Sollehudin Shuib sebagai Timbalan Dekan IBS, Dr Syarifah Md Yusof sebagai Ketua Jabatan Muamalat & Pengurusan Halal, Dr Zairy Zainol sebagai Ketua Jabatan Kewangan Islam dan Perbankan Islam, Dr Noraziah Che Arshad sebagai Penyelaras Program Sarjana Muda Kewangan dan Perbankan Islam (BIFB) dan Dr Mohd Shahril Ahmad Razimi sebagai Penyelaras Program Sarjana Muda Pentadbiran Muamalat (BMA).

Manakala penjawat yang dikekalkan lantikan adalah Dr. Hydzulkifli Hj Hashim sebagai Penyelaras Program Sarjana Kewangan dan Perbankan Islam (MIFB) & Sarjana Pengajian Perniagaan Islam (MIBS), Dr Rosemaliza Ab Rashid, Penyelaras Program Pascasiswazah dan Dr .Ahmad Khilmy Abd Rahim sebagai Penyelaras Program Profesional BIFB-IFP.

Majlis turut menyaksikan sesi penyerahan tugas kepada penjawat-penjawat baharu IBS 2017 yang diketuai oleh Dekan IBS, Prof Dr Asmadi Mohamed Naim dan disaksikan oleh Prof Dr Rosylin Mohd Yusof selaku Pengarah ISGaIF IBS dan Penolong Pendaftar IBS, En. Mohamad Fadzil Samiran.

Majlis turut meraikan mantan penjawat iaitu Prof Madya Dr Selamah Maamor dan Prof Mayda Dr. Zairani Zainol. Dekan IBS dalam ucapan aluan menggesa kerjasama, komitmen dan momentum sedia ada dapat dikekal dan dipertingkatkan bagi menggalas tugas sedia ada serta cabaran baharu yang semakin bertambah.

Beliau turut mengambil kesempatan merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada mantan penjawat yang telah banyak memberi sumbangan dan komitmen serta menjalankan tanggungjawab dalam menggerakkan pusat pengajian untuk mencapai visi dan misi yang telah ditetapkan.

Habis.