Wed03202019

Last updateWed, 06 Mar 2019 5pm

Back You are here: Home News & Events Bengkel Inspirational Academician Programme (IAP) - Interactive Lecture (Basic)

News & Events

Bengkel Inspirational Academician Programme (IAP) - Interactive Lecture (Basic)

BENGKEL INTERAKTIF

Tanggal 23 Januari 2018 (Selasa) bertempat di Bilik Mesyuarat I, IBS UUM COB telah diadakan satu Bengkel Inspirational Academician Programme (IAP) - Interactive Lecture (Basic) terbuka kepada semua pensyarah IBS. Bengkel ini adalah hasil inisiatif Dr Noraziah Che Arshad, Penyelaras Program BIFB yang telah menghadiri bengkel berkenaan anjuran pihak UTLC UUM sebelum ini.

Satu kesedaran dari pihak beliau bahawa pentingnya ilmu ini kepada semua rakan pengajar IBS membuatkan beliau terpanggil untuk mengadakan sesi perkongsian ini. Kaedah pengajaran interaktif ini antaranya kahoot, padlet dan blenspace dapat memberi ilham baru yang lebih berkesan dalam menyampaikan satu-satu maklumat atau ilmu kepada pelajar.

Bengkel yang berlangsung selama hampir dua (2) jam ini dihadiri oleh beberapa pensyarah IBS lain yang ingin mendapat manfaat penting daripada sesi perkongsian ini. Diharapkan bengkel perkongsian seperti ini dapat diteruskan dari masa ke semasa dalam usaha memastikan semua pensyarah IBS mendapat input terkini dan dapat mempraktikkan kaedah pengajaran terkini dalam sesi kuliah mereka.